пятница, 8 августа 2014 г.

З Заходу на Схід

    Сьогодні своє повідомлення хочу лишити українською, адже маю на це багато підстав. По-перше, просто дуже хочеться. По-друге, хочу з вами, улюблені читачі, поділитись гарною новиною - відтепер КУПРИНКА може вам запропонувати книжки не лише в паперовому варіанті, а ще й в електронному. 
    А почалося все з того,що на початку липня львівське видавництво "Урбіно" анонсувало акцію "Безкоштовна електронна книжка для Донбасу", в якій запропонувало всім бажаючим надіслати свої книжки в електронному форматі. КУПРІНКА звернулась до видавців з проханням надіслати книжки для дітей та підлітків, тож сьогодні маємо 5 книжок в форматі PDF, про які я розповім дещо далі. Читати книги в електронному форматі дуже легко, якщо ви маєте планшет чи телефон з встановленим додатком для читання книжок. Особисто я читаю книги в електронному форматі вже кілька років і не відчуваю особливої різниці.


     Тепер докладніше про книги, які ми отримали. 
            1. Малгожата Гутовська-Адамчик. «Дівчата з 13-ї вулиці»
Ви ще не читали такої відвертої, правдивої та проникливої книжки, де з надзвичайним розумінням описуються проблеми чотирнадцятирічних!
Вічно похмура Агата, легковажна Клаудія й старанна відмінниця Зося - однокласниці, але не подруги. Занадто вони різні! Та несподівано доля зводить дівчат разом. Вони отримують незвичайне завдання - читати вголос їхній однолітці Магді, яка лежить у комі після нещасного випадку. Вражена Агата розуміє, що ця дівчина і є таємничою незнайомкою, яка віднедавна постійно їй снилася! Своїми здогадами вона ділиться із Клаудією та Зосею. Тепер у них є спільна мрія: Магда мусить прокинутися...

 2. Нестлінґер Крістіне. «Маргаритко, моя квітко»
Чого лише не відбувається в житті Маргарити-Марії Закмайєр або ж просто Маргаритки! У 14 наша героїня – звичайна товста дівчинка, а її найбільша проблема – це пережити черговий урок фізкультури! Коли дівчині виповнюється 15, Маргаритине життя стрімко змінюється, бо її батьки розходяться! Разом з мамою вона переїздить до іншого помешкання, а тато залишається з її молодшим братом Гансиком. Щоправда, коли їй виповнюється 17, родина знову возз’єднується. Та в Маргарити назріла нова проблема! Дівчина подобається відразу двом хлопцям, а от кого любить вона сама, красунчика Флоріана чи розважливого, спокійного Гінцеля?

3. Яґелло Йоанна. «Кава з кардамоном»
Досі спокійне життя 15-річної гімназистки Лінки раптом
змінюється. Її мама дедалі більше втомлюється й дратується, вітчим чимраз довше затримується на роботі, Лінці доводиться займатися молодшим братиком, хоча не за горами випускні іспити, і треба більше приділяти уваги навчанню... Дівчина відчуває себе покинутою. До всього, її мама мусить поїхати на невизначений час, і на Лінку лягають усі хатні обов'язки. А ще зіпсувалися стосунки з найкращою подругою, і хлопець, якого вона вважає лише своїм другом, ставиться до неї якось дивно, у школі суцільні проблеми... Щоб відволіктися, Лінка вирішує відвідати свою бабусю, яку давно не бачила. У її домі дівчина випадково знаходить дивну фотографію. Прагнучи з'ясувати пов'язані з нею подробиці, Лінка несподівано розуміє: у неї є сестра, якої вона ніколи не бачила...
За пригодами Лінки читачі стежать затамувавши подих. Та відірвавшись від чудової книжки, чому б не спробувати зварити й собі каву з кардамоном.

4. Монтгомері Люсі-Мод. «Енн із Зелених Дахів»
Події цієї чудової книжки відбуваються в далекій Канаді, на острові Принца Едварда. На фермі Зелені Дахи живуть немолоді вже брат із сестрою, Метью й Марілла Катберти. Якось вони вирішили взяти із сирітського притулку хлопця, котрий міг би допомагати їм у господарстві. Проте їхньому здивуванню не було меж, коли виявилося, що замість хлопця до них прибула руденька худорлява дівчина, Енн Ширлі. І в цієї незвичайної істоти виявилася напрочуд химерна вдача!
Книжки канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері (1874–1942) вже понад століття користуються величезним успіхом у всьому світі. Щороку вони видаються мільйонними накладами у США, Канаді, Австралії та країнах Європи, за ними знято популярні кінофільми, створено театральні постановки. «Енн із Зелених Дахів» – початок циклу, що складається з восьми книжок.

5. Монтгомері Люсі-Мод. «Енн із Ейвонлі»
Після вчительської семінарії Енн повертається до Ейвонлі, щоб працювати в місцевій школі. Юній учительці доведеться завойовувати прихильність і любов своїх учнів, бо ж серед них чимало шибеників, ледарів і незграб. До того ж, у Зелених Дахах вона мусить допомагати виховувати шестирічних близнят, Дору й Деві, чия мама, далека родичка Марілли, померла. На щастя, Енн вкотре переконується, що в житті завжди можна зустріти рідну душу. Крім того, дівчина раптом усвідомлює, що їй дедалі більше подобається один юнак…
Книжки канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері (1874–1942) вже понад століття користуються величезним успіхом у всьому світі. Щороку вони видаються мільйонними накладами у США, Канаді, Австралії та країнах Європи, за ними знято популярні кінофільми.
Це друга книга із циклу про життя Енн Ширлі, який складається з восьми романів.

Отож, любі читачі, мерщій до бібліотеки за новими книжками. Планшети та смартфони можуть вам послужити й як читалки. Ми чекаємо на вас!

Комментариев нет:

Отправить комментарий